Iarna a venit si-a intrat deja in drepturi! Oboseala este adesea prezenta… ramasa din sezonul estival cand nu ne-am odihnit prea mult. Deoarece frigul ne obliga organismul sa cheltuiasca multa energie pentru a se incalzi, trebuie sa ne crestem aportul de vitamine si minerale pentru a face fata. In cele din urma, in special iarna, dieta noastra joaca un rol important in fortificarea sistemului nostru imunitar.
Asadar, pentru a te ajuta sa supravietuiesti sezonului rece, iata care sunt aliatii de care ai nevoie
Vitamina C
Este bine cunoscuta! Dar mai presus de toate, este un must-have care actioneaza ca un bastion impotriva afectiunilor de iarna. Nevoia noastra de vitamina C creste iarna, deoarece ajuta la optimizarea functiilor sistemului imunitar. Poti conta pe ea pentru a-ti da un impuls atunci cand te simti lipsit de energie. Ardeii rosii, broccoli, kiwi, mango, capsunile, grepfrutul si portocalele sunt toate surse bune.
Vitamina D
In timpul lunilor de iarna, tuturor ne lipseste soarele. Si totusi, razele sale sunt cele care ne permit sa sintetizam vitamina D, care favorizeaza absorbtia calciului si ajuta la buna functionare a sistemului imunitar. „Sursele alimentare includ laptele de vaca, bauturile vegetale imbogatite, pestele gras, galbenusurile de ou si margarina”, noteaza Isabelle Huot, medic nutritionist.
Vitamina E
Printre vitaminele pe care Dr. Isabelle Huot le sugereaza se numara vitamina E. „Aceasta vitamina ajuta la mentinerea sanatatii sistemului imunitar, astfel incat acesta sa poata lupta impotriva bacteriilor si a virusilor”, explica ea. „Aceasta vitamina ajuta la mentinerea sanatatii sistemului imunitar, astfel incat acesta sa poata lupta impotriva bacteriilor si a virusilor”, explica ea. Se gaseste in alimente bogate in grasimi, cum ar fi nucile, migdalele, semintele de floarea soarelui, germenii de grau, avocado si alunele.
Zincul
Te poti baza pe acest mineral pentru a-ti stimula sistemul imunitar! Si este exact ceea ce avem nevoie pentru a ne ajuta sa luptam impotriva virusilor in timpul iernii! Se crede ca acesta activeaza activitatea globulelor albe antiinfectioase. „Cercetarile arata ca administrarea de suplimente cu acetat de zinc atunci cand aveti o raceala ar putea reduce simptomele si durata acesteia”, spune Isabelle Huot. Cele mai bune surse alimentare de zinc includ stridiile, carnea de vita, semintele de dovleac, carnea de porc si curcanul.
Magneziul
Il iubim pentru efectele sale benefice asupra somnului si stresului! Isabelle Huot subliniaza ca deficitul de magneziu poate fi asociat cu depresia si anxietatea. In plus, este important pentru oase sanatoase si puternice. Surse de magneziu? Leguminoasele, cerealele integrale, nucile, ciocolata neagra, fructele de mare si semintele de dovleac.
Stiai că...
Statistica este o ramura a matematicii aplicate care cuprinde planificarea, rezumarea si interpretarea datelor. Teoria probabilitatilor joaca un rol critic in dezvoltarea teoriilor statistice.
Pe fiecare pagina a site-ului vei găsi o noua curiozitate incredibila. Educa-te cu Util21.ro!