Ingrijirea perusilor si curiozitati despre ei

Ingrijirea perusilor si curiozitati despre ei
Distribuie prietenilor tai!

Papagalii sunt foarte raspanditi in lumea animalelor de companie, nu exista pet shop unde sa nu aiba papagali. Cei mai intalniti papagali de companie sunt perusii. Culoarea lor originara este verde cu parti galbene. Perusii sunt originari din Australia si sunt importati in lume sau inmultiti in crescatorii speciale. Cei importati mor in jur de 80% din cauza conditiilor neprielnice de transport. Datorita acestei rate a mortalitatii s-au pornit foarte multe campanii impotriva importului de perusi si a detinerii acestor animale in custi. Multi detinatori de papagali nu tin animalele in colivie ci pe stative in casa sau in curte. Aceste animale se imblanzesc foarte repede si unii masculii pot imita cuvinte.

Ingrijirea perusilor

– mancarea – hrana de baza a perusilor este meiul se mai adauga bucati de mancare industriala. se mai pot administra si alte feluri de seminte ca ovaz si floarea soarelui. Pe langa seminte se mai da de mancare paine (preferabil miezul), mamaliga, branza dulce si cartofi fierti.
Se mai ofera ca hrana fructele, fiind foarte bogate in vitamine. Pentru perusi fructele indicate sunt marul si bananele, ca verdeata, i se poate da patrunjelul verde si papadia.

Se mai poate administra ca hrana un amestec numit hrana moale, facut din ou fiert tare, faramitat marunt, un morcov trecut prin razatoarea cea mai marunta. Acestea se amesteca cu 2-3 lingurite de pesmet (acesta poate fi gris sau malai). Apoi se adauga 2-3 varfuri de cutit de coaja de ou, faramitat la rasnita pentru cafea. Acesta este un ingredient foarte important deoarece este foarte bogat in calciu. Amestecul (hrana moale) se tine in frigider dar se administreaza la temperatura camerei intr-un capacel.

Vezi si:  27 de rase de câini liniștite pentru persoanele care nu doresc să primească reclamații din cauza zgomotului

– colivia

– Pe fundul coliviei se aseaza un strat de nisip dezinfectat (fiert in apa si apoi racit sau spalat si ars pe o tava la aragaz) Pe nisip se aseaza coji de ou uscate si sfarmate.Se schimba zilnic apa din eprubeta iar cel putin o data pe saptamana se va pune in apa permanganat de potasiu (pana la o culoare roz deschis).

Stiati ca … despre Perusi

  • Perusii pot vizualiza pana la 150 de cadruri per secunda? In timp ce oamenii pot doar maxim 16?
  • Perusii vad lumea in culori?
  • Perusii pot auzi sunete de la frecvente de 400 la 20.000 Hz, sunete pe care le pot stoca in memorie prin secventionare?
  • Perusii au un simt foarte dezvoltat, iar femelele simt cand embrionul se misca in interiorul oului, semn ca ele trebuie sa depuna ouale.
  • Perusii pot numara pana la 3?
  • Perusii isi pot intoarce capul pana la 180 grade?
  • Perusii depun materia fecala la interval de 12-15 minute?

Stiai că...

Cel mai mare peste din Marea Neagra este morunul, care poate atinge 1500 kilograme in greutate ?

Pe fiecare pagina a site-ului vei găsi o noua curiozitate incredibila. Educa-te cu Util21.ro!
Toate definitiile dintr-un dictionar roman pot fi gasite pe DexOnline.Net, dar si toate sinonimele si rimele din lume. Iar pentru curiozitati nelimitate si o cultura generala de invidiat, site-ul Guess.ro este alegerea potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *