Cum iti speli cainele in mod corect

Distribuie prietenilor tai!

Pielea unui caine contine agenti protectori si hranitori care sunt esentiali pentru o blana sanatoasa. Asadar, nu ar trebui sa iti imbaiezi cainele prea des. In general, atunci cand vine acasa ud dupa ce s-a jucat afara, un prosop bun uscat este tot ce are nevoie. Dar daca ghemul tau de blana vine acasa plin de noroi dupa o plimbare, o baie este esentiala. Cum ar trebui sa iti speli cainele si cat de des? Ce produse ar trebui sa folosesti? Citeste mai departe pentru a afla.

Cand ar trebui sa faci baie sau dus cainelui tau?

Din fericire, cainii nu au nevoie sa fie imbaiati in fiecare zi!

Periajul regulat este cea mai buna modalitate de a-ti mentine cainele igienic si confortabil. Periajul indeparteaza eficient murdaria si impuritatile si, de asemenea, ajuta la descurcarea parului raselor cu par lung.

Spalarea si curatarea cainilor adulti

Ai putea lua in considerare sa-i faci cainelui tau o baie daca :

  • este murdar si a trecut mai mult de o luna sau doua de la ultima sa baie sau dus. De fapt, in timp si pe masura ce iesi afara, chiar si cu periaj regulat, murdaria se acumuleaza pe pielea si in blana lui.
  • cainele tau s-a rostogolit in noroi, pamant, nisip etc. si se intoarce foarte murdar de la plimbare.
  • are un miros deosebit de puternic.
  • sau daca a inotat in mare sau intr-un lac (clatirea cu apa curata este cel putin recomandata, mai ales pentru apa de mare).

In sfarsit, un caine cu probleme de piele poate avea nevoie sa fie spalat in mod regulat cu produse si sampoane specifice, la sfatul unui medic veterinar.

Vezi si:  Alimentatia broastelor testoase si curiozitati despre ele

Dar daca animalul tau de companie nu este foarte murdar si nu are probleme de piele deosebite, recomandam in general imbaierea o data sau de doua ori pe an pentru rasele cu par scurt sau mediu, si o data pe luna sau la 2 luni pentru rasele cu par lung, care sunt mai predispuse sa prinda murdaria in blana.

Cum speli si cureti corect cainele?

Fie ca este vorba despre un dus sau o baie, este recomandabil sa speli cainele acasa in mai multe etape, astfel incat animalul tau de companie sa nu devina nervos si totul sa decurga fara probleme.

Etapele spalarii

Incepe prin a pregati totul: peria, samponul si unul sau mai multe prosoape pentru uscare. Nu uita sa pui un covoras sau un prosop mare pe podea in asteptarea iesirii din baie.

Apoi du cainele in baie sau in gradina, daca intentionezi sa il speli afara (numai vara, cand vremea este frumoasa), si incepe prin a-i peria si descurca blana, daca este necesar. Acest lucru va indeparta orice par mort, iar daca il speli la dus sau in cada, va impiedica si infundarea scurgerii!

Apoi pune cainele in cada sau la dus si lasa apa sa curga usor. Ar trebui sa fie calduta pentru a nu-i arde pielea. In mod ideal, ar trebui sa ai un cap de dus detasabil, astfel incat sa poti directiona jetul de apa mai usor. Poti apoi sa uzi cainele pe tot corpul (cu exceptia capului), apoi sa il sapunesti cu sampon. Pentru a face acest lucru, incepe cu gatul, coboara spre piept, unge picioarele si termina cu trunchiul. Nu ezita sa masezi blana pentru a transforma samponul in spuma. Atentie, nu folosi niciodata sampon rezervat uzului nostru, trebuie neaparat sa folosesti un sampon veterinar adaptat cainelui tau.

Vezi si:  27 de rase de câini liniștite pentru persoanele care nu doresc să primească reclamații din cauza zgomotului

Atunci cand samponezi capul cainelui, evita sa faci spuma pentru ca sapunul sa nu-i intre in ochi. Daca este murdar, foloseste o laveta sau o carpa umeda fara sapun. Curata-i botul, zona ochilor si urechile.

Apoi clateste, din nou, cu apa calduta. Clateste bine pentru a curata blana, incepand cu gatul, apoi pieptul si picioarele. Nu uita sa clatesti bine axilele si tampoanele labelor.

 

Stiai că...

Potrivit farmacologilor de la Universitatea din Michigan, vitamina D - pe care au supranumit-o "tranchilizant cardiac" - poate salva inima de boli si situatii periculoase ? Intre altele, se face referire la stabilizarea tensiunii arteriale, normalizarea palpitatiilor s.a. si se considera ca majoritatera persoanelor care au avut stop cardiac au suferit de insuficienta vitaminei D.

Pe fiecare pagina a site-ului vei găsi o noua curiozitate incredibila. Educa-te cu Util21.ro!
Toate definitiile dintr-un dictionar roman pot fi gasite pe DexOnline.Net, dar si toate sinonimele si rimele din lume. Iar pentru curiozitati nelimitate si o cultura generala de invidiat, site-ul Guess.ro este alegerea potrivita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *