- NEGOCIA a trata cu cineva incheierea unei conventii(economice,politice,culturale etc.); a intermedia, a mijlocii o afacere;
- NEGOCIEREA este arta de a ajunge la conditii ale tranzactiei care sa satisfaca ambele parti;
- NEGOCIATORII utilizeaza o mare varietate de tactici atunci cand negociaza. Tacticile de negociere pot fi definitie ca manevre care se fac in anumite momente pe parcursul procesului de negociere. Amenintarile, cacialmalele, efertele „ultimei sanse”, ofertele initiale „dure” si alte manevre tactice care pot fi intalnite in cadrul negocierilor.
Proiectul Harvard privitor la Negociere a ajuns la concluzia ca exista 4 idei pe baza carora se desfasoara negocierile principale:
- Separati oamenii de problema;
- Axati-va pe interese, nu pe pozitii;
- Inventati optiuni care sa ofere un castig reciproc;
- Insistati asupra criteriilor obiective;
Negocierea presupune pregatirea unui plan strategic inainte de inceperea negocierilor si luarea unor bune decizii tactice in timpul tratativelor. O strategie de negociere poate fi definitia ca o aderare la un mod de abordare global care are mari sanse de a asigura atingerea obictivelor negociatorului.
Stiai că...
In anul 1790 d. Hr. ecuatiile de gradul al doilea cu coeficienti numere intregi si cu solutii in multimea numerelor intregi de forma x2 - dy2 = 1 ( ecuatii Pell (John Pell (1.03.1610 - 12.12.1685))) capata o importanta deosebita in teoria numerelor.
Pe fiecare pagina a site-ului vei găsi o noua curiozitate incredibila. Educa-te cu Util21.ro!