Zodiac chinezesc

zodiac chinezesc semne
Distribuie prietenilor tai!

Ce este zodiacul chinezesc?

Astrologia chineza a existat inca de la inceputurile civilizatiei chineze. In secolul XXVII, ea a fost recunoscuta oficial. De la aceasta data a existat continuu, imbogatindu-se in informatii de-a lungul timpului si cunoscand o popularitate din ce in ce mai mare. Cele 12 zodii ale zodiacului chinezesc, sunt reprezentate de 12 animale: sobolan, bou, tigru, iepure, dragon, cal, oaie, maimuta, cocos, caine si mistret.

Astrologia chineza utilizeaza la scara larga cele 5 elemente cosmice: metal, apa, lemn, foc, pamant. Fiecare dintre aceste elemente guverneaza consecutiv doi ani din calendarul chinez. Pentru a afla elementul care guverneaza un anumit an, nu trebuie sa tinem cont decat de ultima cifra a acelui an. Astfel, daca ultima cifra este:

0 sau 1, anul este de Metal
2 sau 3, anul este de Apa
4 sau 5, anul este de Lemn
6 sau 7, anul este de Foc
8 sau 9, anul este de Pamant

In timp ce semnul zodiacal al unei persoane furnizeaza trasaturile esentiale ale destinului sau, elementul care ii corespunde aduce acestor trasaturi modificari semnificative. Daca toti cei aflati sub semnul Maimuta au aceleasi trasaturi generale, o Maimuta de Apa nu seamana intru totul cu o Maimuta de Foc.

Semnele zodiacului chinezesc

Zodia Bivol
Zodia Tigru
Zodia Iepure
Zodia Dragon
Zodia Sarpe
Zodia Cal
Zodia Capra
Zodia Maimuta
Zodia Cocos
Zodia Caine
Zodia Mistret

Stiai că...

Din cantitatea imensa de informatie, primita de creier, doar 126 biti/secunda sunt receptionati in mod constient, restul fiind apanajul subconstientului?!

Pe fiecare pagina a site-ului vei găsi o noua curiozitate incredibila. Educa-te cu Util21.ro!