In timpul unui interviu de angajare, retine ca angajatorul nu stie intotdeauna ce intrebare sa iti puna pentru a stabili daca esti sau nu candidatul ideal pentru postul pentru care ai aplicat. In mod surprinzator, in multe cazuri, intervievatorii nu sunt experti in interviuri si este posibil sa ti se puna intrebari care sa te dezamageasca sau chiar sa te jigneasca, indiferent cat de bine esti pregatit.
Atunci cand angajatorul nu cunoaste calificarile necesare pentru postul respectiv sau nu este bine pregatit pentru interviu, multi dintre clienti esueaza la interviu pentru ca ajung sa vorbeasca prea mult si sa se piarda. Intr-un interviu de angajare cu un intervievator slab pregatit, un candidat bun completeaza treptat golurile, fara a stanjeni intervievatorul, demonstrand ce poate aduce companiei si de ce profilul sau se potriveste postului. S-ar putea sa ai impresia ca repeti aceleasi lucruri, dar este important sa iti pastrezi calmul si sa iti descrii calificarile in detaliu.
Mergi la interviul de angajare inarmat cu toate informatiile de care ai nevoie pentru a usura munca angajatorului; ai in minte descrierea postului si motivele pentru care esti candidatul ideal pentru postul respectiv. Stii ce valoare adaugata poti aduce companiei pe baza experientei tale anterioare. Nu te speria daca ti se cere sa raspunzi la intrebari precum: Care este culoarea ta preferata? Care este site-ul tau preferat? Raspunde afirmativ, demonstrandu-ti capacitatea de a fi flexibil. Pregateste intre 5 si 10 puncte de discutie care sa evidentieze ce stii despre companie, ce te atrage la rolul la care aspiri si de ce esti candidatul ideal.
Trebuie sa raspunzi intr-un mod prietenos si social care sa arate ca esti compatibil cu cultura companiei. Nu conteaza care este raspunsul tau, atata timp cat este scurt si nu este negativ. De exemplu, daca esti intrebat care este culoarea ta preferata, ai putea raspunde verde pentru ca evoca primavara. In mod similar, cand esti intrebat care este site-ul tau preferat, raspunde citand un site care este susceptibil de a fi apreciat de membrii companiei la care candidezi. Cea mai buna abordare a unui interviu de angajare care nu se desfasoara in mod profesionist este sa ramani respectuos cu intervievatorul si sa te adaptezi la ritmul interviului. Incearca sa iti modulezi stilul conversational, intonatia, viteza de vorbire si modul in care iti comunici valoarea adaugata cu cel al interlocutorului.
Incearca sa iti adaptezi mesajul astfel incat sa rezoneze cu nevoile potentialului angajator. Explica clar cum il poti ajuta pe angajator sa isi indeplineasca obiectivele. Daca nu reusesti sa definesti nevoile angajatorului inainte de interviu, nu ezita sa pui intrebarea atunci cand te intalnesti cu intervievatorul si fii pregatit sa explici cum il poti ajuta sa isi atinga obiectivele. Relaxeaza-te, respira si fii tu insuti! Nu incerca sa exagerezi ceea ce poti realiza, ci identifica succesele pe care le-ai avut in trecut si care te vor ajuta sa demonstrezi ca esti cel mai bun candidat pentru postul la care aspiri. Fii pregatit sa fii intrerupt si sa trebuiasca sa raspunzi la intrebari care nu au legatura cu postul, caz in care raspunzi cu eleganta. De exemplu, nu fii frustrat daca intervievatorul este intrerupt de un apel telefonic in timpul interviului.
Stiai că...
Aristide Briand a impus in anul 1905, in Franta, separarea dintre Stat si Biserica.
Pe fiecare pagina a site-ului vei găsi o noua curiozitate incredibila. Educa-te cu Util21.ro!