Sinceritatea si adevarul, baza unei relatii de prietenie

Sinceritatea si adevarul, baza unei relatii de prietenie
Distribuie prietenilor tai!

O prietena adevarata iti este intotdeauna alaturi si nu se teme sa-ti spuna ce crede, cand e spre binele tau. Totusi, cata sinceritate poate suporta o prietenie? Fiecare dintre noi se confrunta, cel putin o data in viata, cu o dilema: sa spuna adevarul gol-golut ori sa se limiteze la o minciuna conventionala? Cand nu sunt probleme, e simplu sa-i spui prietenei tale ca pantalonii pe care ii probeaza nu-i stau bine, dar ce te faci atunci cand vestea pe care ar trebui sa i-o dai s-ar putea sa o afecteze foarte mult? Esti gata sa sadesti discordia? O prietenie isi arata limitele atunci cand este vorba despre sinceritate deplina.

Cei la care tii nu vor intotdeauna sa le spui adevarul gol-golut. Uneori, viata poate fi foarte grea si o minciuna nevinovata mai indulceste realitatea. Este de asteptat ca tu, prietena, sa filtrezi realitatea, sa o faci sa para acceptabila.

Specialistii sunt de parere ca, daca este adevarata, o prietenie ar trebui sa suporte momentele de totala sinceritate. Daca nu esti sincera cu cea mai buna prietena, vei simti ca relatia aluneca pe un teren primejdios si chiar te vei intreba daca merita sa mai intretii prietenia cu acea persoana. S-ar parea ca baza sinceritatii absolute intr-o prietenie sta in motivatiile pe care le ai atunci cand iti sustii parerile. Important este nu ce spui, ci de ce spui: prietena trebuie sa simta ca ii spui adevarul fiindca esti preocupata cu adevarat de soarta ei, nu pentru ca ai avea alte intentii.

Uneori si cele mai bune intentii pot duce spre un final nefericit. E foarte greu sa stii cand sa spui adevarul si cand sa spui ceva formal. Din aceasta dilema poti iesi aplicand doua reguli de baza: asigura-te ca opinia pe care o sustii vine in ajutorul prietenei tale, si im al doilea rand fii sincera numai in ceea ce priveste lucrurile asupra carora prietena ta poate interveni cu o schimbare.

Vezi si:  Care este adevarul despre minciuna? De ce mint oamenii?

Timpul ne schimba pe noi, dar si pe prietenii nostri. O prietena grozava cu ani in urma poate deveni doar o cunostinta. Insa o prietenie profunda va rezista adevarurilor rostite, oricat de suparatoare ar fi acestea.

Daca intotdeauna te simti datoare sa faci compromisuri si sa nu spui adevarul, ar fi bine sa te intrebi daca merita sa mai fii prietena cu acea persoana.

Stiai că...

Un sarpe anaconda captiv din Gradina Zoologica Basel din Elvetia a trait pana la varsta de 31 de ani.

Pe fiecare pagina a site-ului vei găsi o noua curiozitate incredibila. Educa-te cu Util21.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *