Vrei sa faci acasa ciocolata Dubai? Nimic nu ar putea fi mai usor cu aceasta reteta simplificata, dezvaluita de Nestlé Dessert.
Este peste tot. Pe TikTok, Instagram si acum in supermarketurile noastre. Ce este acesta? Batonul de ciocolata Dubai Style, desigur! Lansata pe retelele de socializare de influencerul culinar Maria Vehera in 2023, aceasta delicatesa, umpluta cu crema de fistic si kataif, a devenit in doar cateva luni Sfantul Graal pentru multi gurmanzi. Daca nu ai chef sa iti spargi pusculita pentru a o (re)incerca (se vinde de la 10 euro), Nestlé Dessert a avut buna idee de a impartasi versiunea sa a retetei virale. Si este deosebit de usor de facut…
Un baton de ciocolata Dubai facut in 30 de minute cu doar 5 ingrediente
Aceasta reteta se prepara in mai putin de 30 de minute si nu necesita termometru. Si mai bine, necesita doar cinci ingrediente: un baton de ciocolata alba cu lapte, un baton de ciocolata cu lapte, crema de fistic, kataïf si unt. Nota: puteti gasi crema de fistic la raionul de creme tartinabile din supermarketuri. Dar, pentru si mai multa savoare, o poti face si tu. In ceea ce priveste taieteii kataïf, cunoscuti si sub denumirea de „par de inger”, acestia sunt disponibili in magazinele alimentare orientale si in raionul de produse din supermarketuri.
Iata reteta pentru ciocolata in stil Dubai de la Nestlé Dessert:
Timp de preparare: 30 de minute
Timp de odihna: 1 ora si 20 de minute
Ingrediente pentru o tableta :
200 g ciocolata cu lapte
30 g ciocolata alba
200 g crema de fistic
100 g kataïf
20 g unt
Se topesc ciocolata alba si ciocolata cu lapte separat.
Se face marmorarea cu ciocolata alba intr-o forma dreptunghiulara de tort si se da la rece timp de 10 minute.
Se toarna jumatate din ciocolata cu lapte, asigurandu-se ca este distribuita uniform in jurul marginilor, apoi se da din nou la rece timp de 10 minute.
Se taie kataiful si se caleste intr-o tigaie cu putin unt timp de 10-15 minute, pana devine auriu si crocant.
Se amesteca kataiful cu crema de fistic.
Se toarna acest amestec in centrul formei si se netezeste bine cu o spatula.
Se acopera cu ciocolata cu lapte ramasa si se pune la frigider timp de 1 ora.
Stiai că...
Albastreaua are denumirea botanica de Aubrieta
Pe fiecare pagina a site-ului vei găsi o noua curiozitate incredibila. Educa-te cu Util21.ro!