Dubaiul este un oras capabil sa ofere tot ce un turist si-ar putea dori: incursiune in istorie, distractii nelimitate in functie de interesul fiecaruia, cumparaturi la malluri luxoase sau in piete arabe traditionale, zgarie-nori, hoteluri bine intretinute, bucatariile cel mai renumite din lume, plaja, soare, mare, plimbari cu jeepul prin desert dar si schi pe partii de zapada, snowboard, patinoar.
Ce gasesti in Dubai si nu vezi nicaieri in lume?
Cred ca aurul este cam la fel la pret. Diferenta este in cantitate (Dubaiul se autonumeste Orasul de Aur), varietatea de modele – de la bijuteriile mari, grandioase, purtate sau oferite cu ocazia nuntilor, cantarind kilograme pana la obiectele mici cu diamante, safire, smaralde si pietre semipretioase.
Cumparaturi
Dubai e considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Desi e un loc extrem de scump, aici se pot face numeroase cumparaturi, datorita atat de orientalului obicei al negociatului. Chiar si la mall-uri puteti incerca sa obtineti un pret mai bun decat cel solicitat initial. De cele mai multe ori, are un efect sigur sa simulati ca abandonati negocierea si sa plecati spre magazinul de vizavi!
Localnicii sunt foarte mindri de traditiile si obiceiurile lor, iar religia constituie fundamentul vietii sociale(de cel putin 5 ori pe zi ai sa auzi , in orice parte a Dubaiului te-ai afla, chemarea la rugaciune). Nativii Dubaiului se diferentiaza prin vesmintele specifice: poarta o haina lunga si alba numita kandura, iar pe cap o pinza alba sau cadrilata, tinuta de un cerculet.Acestea sunt gutra si mislah. O haina dintr-un material mai scump este purtata deasupra, in cazul evenimentelor mai importante.
Cand e cel mai bine de vizitat Dubaiul?
Dubaiul are un climat subtropical, astfel incat trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. Dar chiar daca ajungeti pe aceste meleaguri exotice si in restul anului, puteti fi siguri ca nu veti uita prea usor vacanta petrecuta aici. Desi multi turisti cred ca intr-o tara islamica nu exista viata de noapte, Dubai e un oras ultramodern. Nu degeaba i se spune „Ibiza pentru cei foarte bogati”. Barurile de noapte sunt mereu pline, mai ales in serile de joi, cand incepe weekend-ul aici, si fiecare are orchestra si DJ. Transportul pana la hotel nu e o problema si nici mersul pe jos, deoarece infractionalitatea e un fenomen strain de Emirat!.
Stiai că...
Pentru insula Helgoland, Wilhelm al II-lea a dat la schimb in anul 1890 insula Zanzibar.
Pe fiecare pagina a site-ului vei găsi o noua curiozitate incredibila. Educa-te cu Util21.ro!