Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATE



MENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Mancaruri gatite, retete culinare, retete de mancaruri gatite
Retete culinare, mancaruri gatite, mancare de vinete


Ostropel de pui, porc, vitel, vaca:
 Ingrediente:
300 - 400 g carne, 1 ceapa mijlocie, 3 catei de usturoi, 1/4 l suc de rosii, 1 lingurita cu varf faina (20 g), 10 fire ceapa sau usturoi verde, sare, untdelemn;
  Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt. Se caleste 2 minute in 4 - 5 linguri untdelemn, se pune carnea bucatele, se amesteca si se prajeste inabusit, cu capac, adaugand putina apa si sare. Cand este fiarta se pune usturoiul tocat, faina frecata cu bulionul rece si apa. Se potriveste de sare. Ceapa verde sau usturoiul se oparesc in apa clocotita pana se inmoaie si se pun in sos.

Mancare de spanac cu carne de pasare, miel, vitel, vaca, porc:
  Ingrediente:
300 - 400 g carne, 4 - 5 linguri untdelemn, 1 ceapa mijlocie, 1/2 kg spanac, 1 lingurita cu varf faina (20 g), 1/4 l suc de rosii, usturoi, sare;
  Mod de preparare:
Ceapa se toaca, se caleste 2 minute in untdelemn, se pune carnea taiata in bucati, se inabuse pana se coaguleaza la suprafata, apoi se pune cate putin apa si se fierbe cu capac. Spanacul se spala, se rup frunzele fara codita, se opareste 5 minute in apa clocotita si se pune direct la carne cand aceasta este aproape gata. Cand este gata se pun 3 - 4 catei de usturoi tocati marunt si sucul frecat cu faina. Se potriveste de sare si se da la cuptor 10 minute.

Mancare de varza alba cu carne de rata, gasca, porc, vaca, oaie:
  Ingrediente:
300 - 400 g carne, 1 ceapa mare, 4 - 5 linguri untdelemn, 1 varza mijlocie, 1 ardei, 3 - 4 rosii, cimbru, marar, piper, 1 foaie de dafin, sare;
  Mod de preparare:
Ceapa tocata marunt se caleste 2 minute in untdelemn, se pune carnea taiata bucati, se amesteca pana se infierbanta bine pe toate partile, se pune putina sare si se prajeste cu capac, adaugand cate putina apa. Varza se taie ca fideaua si se adauga la carne, apoi ardeiul gras, rosiile felii, cimbru, marar, foaia de dafin si un varf de cutit de piper. Daca avem carne de pasare sau porc, atunci varza se poate pune odata cu carnea. Daca avem carne de oaie sau vaca, atunci carnea se va frige de tot apoi se va pune si varza, care fierbe in 40 de minute. Varza cu carne se da la cuptor acoperita, sa fiarba incet.

Mancare de castraveti acri cu carne de porc, pasare, vitel, vaca:
  Ingrediente:
300 - 400 g carne, 1 ceapa mijlocie, 2 - 3 castraveti acri in saramura, 4 - 5 linguri untdelemn, boia, 1 lingurita cu varf faina, 1 lingura suc de rosii, 1 lingura vin, patrunjel, marar, 1 foaie de dafin;
  Mod de preparare:
Ceapa tocata marunt se caleste 2 minute in untdelemn. Se pune carnea taiata bucati si un varf de cutit de boia, se amesteca putin apoi se pun 2 dl apa si castravetii murati in coaja taiati in forma de chibrit, bine storsi de zeama. Cand carnea este fiarta, se pune faina frecata cu vinul, sucul de rosii, marar, foaia de dafin si apa daca mai e nevoie ca sa se formeze un sos nu prea gros, care sa cuprinda bine bucatile de carne si castravetii. Se da la cuptor 10 minute, apoi se serveste calda cu pireu de cartofi, garnitura de orez sau macaroane.

Mancare de vinete cu carne de pasare, porc, vaca, vitel:
  Ingrediente:
300 - 400 g carne, 1 ceapa mare, 2 vinete (500 - 600 g), 1 - 2 ardei, 2 - 3 rosii mari, 2 - 3 catei de usturoi, patrunjel, faina, untdelemn, sare;                                               Top
  Mod de preparare:
Ceapa tocata marunt se caleste in 3 - 4 linguri de untdelemn, 2 minute. Se pune carnea taiata bucati, se lasa sa fiarba inabusit, completand apa cand scade. Se curata coaja de la vinete in 8 dungi pe lungime: 4 curatate si 4 necuratate. Se taie in sferturi pe mijlocul dungilor negre si in jumatate pe grosime. Se sareaza bine si se lasa o ora sa-si lase zeama amara. Se clatesc apoi in apa rece, se storc in pumni, se trec putin prin faina si se prajesc in 4-5 linguri de untdelemn, sa se inmoaie putin, cu capac la foc mic. Cand carnea este gata, se adauga vinetele, ardeii si rosiile taiate felii subtiri, usturoiul tocat, patrunjel. Se presara si putina sare si se dau la cuptor 15-20 de minute, apoi se servesc calde.

Tocana de miel, vitel, pasare cu tarhon sau marar:
  Ingrediente:
300 g carne, 1 ceapa mijlocie, 5 linguri untdelemn, boia, 100 g smantana, 1 lingurita cu varf faina, 1 lingurita tarhon tocat sau marar, 1/2 lamaie, piper, sare;
  Mod de preparare:
Ceapa tocata marunt se caleste 2 minute in untdelemn. Se pune un varf de lingurita boia, apoi imediat carnea si putina sare. Se inabuse pana se coaguleaza la suprafata, apoi se frige inabusit, adaugandu-se cate putina apa. Cand este gata se pune in sos smantana frecata cu faina si 2 linguri apa rece, mararul sau tarhonul. Sosul trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se adauga sare si piper si se acreste cu zeama de lamaie dupa gust. Se serveste cu garnitura de cartofi, orez, macaroane.                             Top

Mancare de ficat cu ciuperci:
  Ingrediente:
300 g ficat tanar de vitel sau de pasare, 1/4 kg ciuperci, untdelemn, faina, 2 linguri de vin, 2 linguri de bulion, 1 ceapa, patrunjel, marar, lamaie, piper;
  Mod de preparare:
Ceapa taiata felii subtiri se caleste in 5 linguri untdelemn pentru 2 minute. Se adauga ciupercile taiate felii, sare, piper, vinul, bulionul, patrunjel, marar, tocate. Se fierb inabusit la foc mic, pana scade apa ce o lasa ciupercile, cam 15 - 20 minute. Ficatul se taie felii lungi si groase, se trec putin prin faina si se prajesc in putin untdelemn, 5 minute pe o parte si 5 minute pe alta, numai inainte de servire. Se pune in mancarea de ciuperci, se lasa sa dea in clocot si se serveste imediat.

Coltunasi cu carne:
  Ingrediente:
Tocatura: 200 g carne slaba de porc, vitel, 1 ceapa mica, 2 linguri untdelemn, sare, piper, 1 ou, 1 lingurita smantana;
Aluatul: 1 ou, 100 g faina, 50 g gris, 2 linguri untdelemn si 2 linguri apa.
Sosul: 3 linguri untdelemn, 1 lingurita cu varf faina, 1 lingurita ceapa rasa fin, 3 - 4 dl suc de rosii, marar, patrunjel.
  Mod de preparare:
Carnea se trece prin masina de doua ori cu ceapa. Apoi se caleste in untdelemn cu putina sare, un varf de cutit de piper, adaugand cate putin apa pana este fiarta si apa complet scazuta, aproximativ 30 de minute. Se ia de pe foc. Dupa ce se raceste, se amesteca cu oul, smantana, patrunjelul sau marar tocat. Intr-un castron se pune oul intreg, 2 linguri untdelemn si 2 linguri apa, se bat impreuna, apoi se adauga faina si grisul. Se amesteca si se framanta 5 minute. Coca rezultata se lasa 15 minute sa se odihneasca, apoi se intinde o foaie de 30/30 cm. Se taie in patrate de 5/5 cm. Se pune tocatura pe fiecare patrat, se indoaie in forma de triunghi si se apasa bine la margine ca sa nu iasa tocatura la fiert. Intr-o cratita de 3 - 4 l se pune apa mai mult de jumatate si 1 lingurita sare. Cand apa clocoteste se pun coltunasii si se amesteca cu lingura ca sa nu se lipeasca de fundul cratitei. Se fierb cu capac 20 de minute. Se iau de pe foc si se lasa in apa in care au fiert inca 15-20 minute ca sa se umfle. Se pun in strecuratoare si cand sunt bine scursi se pun in graten cu bucatele de unt deasupra si se pastreaza acoperiti pe un vas cu apa fierbinte pana la servire. Pentru sos se caleste ceapa rasa fin in untdelemn, 2 minute, apoi se stinge cu sucul de rosii frecat cu faina. Sosul se completeaza cu supa de carne sau apa. Se pune sare, si patrunjel sau marar. Se lasa sa mai dea in cateva clocote, apoi se serveste langa coltunasi.                                    Top

Musaca cu orez si legume:
  Ingrediente:
300 g carne slaba, 1 ceapa mijlocie, 100 g orez, 1 kg legume, untdelemn, 250 g smantana, 50 g unt, piper, sare, verdeata;
  Mod de preparare:
Carnea se trece prin masina de tocat de doua ori. Ceapa se toaca marunt si se caleste in 4 linguri untdelemn pentru 2 minute, apoi se adauga carnea, putina sare, un varf de cutit de piper. Se prajeste inabusit la foc mic, adaugand cate putina apa, circa 30 de minute. Orezul se caleste 1 minut in 3 linguri untdelemn, apoi se adauga 1/2 supa de zarzavat sau apa. Se pune sare si se fierbe la foc mic 20 de minute pana scade apa. Legumele se curata si se fierb sau se inabuse in 2-3 linguri untdelemn. Cand sunt gata toate se amesteca carnea cu orezul, se aseaza in cratita un rand de legume, apoi un rand de carne cu orez, pana se termina cu legume. Deasupra se pune untul bucatele, se da la cuptor 10-15 minute, iar dupa ce se scoate din cuptor se pune smantana cu patrunjelul verde tocat deasupra.

Ghiveci cu carne:
  Ingrediente:
1/2 kg carne de vaca, pasare, vitel, peste; 1 ceapa mare, 1 vanata, 1 dovlecel, 1 mana fasole verde, 1 morcov, 1 patrunjel, telina, 2 ardei grasi, 1 felie varza, 1 conopida mica, 1/2 kg rosii, 1 dl untdelemn;
  Mod de preparare:
Ceapa se taie felii subtiri si se caleste 2 minute in untdelemn, apoi se adauga carnea bucatele (pestele se pune la sfarsit prajit separat). Se amesteca, se pune morcovul, patrunjelul, telina taiata felii subtiri. Se inabuse 1 minut apoi se stinge cu apa cat sa le cuprinda. Se pune fasolea rupta in bucati si varza taiata ca fideaua. Se fierb la foc mic pana toate sunt aproape fierte. Se pune ardeiul taiat ca fideaua, dovlecelul taiat cubulete, conopida buchetele si vinetele sferturi mici. Dupa 10 - 15 minute se pun rosiile taiate felii. Se dau la cuptor 10 minute descoperite. Se serveste cald cu patrunjel tocat deasupra.

Ardei umpluti:
  Ingrediente:
200 g carne slaba, 1 lingura orez, 1 ceapa mijlocie, 6 - 8 ardei de marime mijlocie, 1/2 kg rosii, 1 lingurita cu varf faina, untdelemn, patrunjel, 1 frunza telina, piper;
  Mod de preparare:
Carnea se trece prin masina de doua ori impreuna cu ceapa tocata si calita 1 minut in untdelemn. La tocatura se adauga orezul spalat, sare, piper, patrunjel tocat si 5 linguri de apa rece. Ardeii se curata de seminte, se taie un capacel in jurul coditei care se inlatura. Se umplu cu tocatura, si se pune la gura cate o felie de rosie ca sa nu iasa tocatura. In cratita se pun 4 - 5 linguri de untdelemn, apoi ardeii unu langa altul. Se prajesc numai 1 minut pe fiecare parte. Se pune bulion si apa cat sa cuprinda ardeii. Se lasa sa fiarba acoperiti la foc mic 30 - 40 de minute. Se freaca cu 2 linguri apa rece si se adauga la sos sa-l lege putin. Pentru aroma se pune patrunjel si o frunza de telina, tocate. Se lasa sa dea in clocot.                                                                             Top

Salata verde umpluta:
  Ingrediente:
6 capatani de salata cu frunze mari, 2 - 3 catei de usturoi, 200 g carne slaba, 1 lingura orez, 150 g smantana, 1 lingurita cu varf faina, 1 ceapa mijlocie, sare, piper, untdelemn, patrunjel;
  Mod de preparare:
Carnea se trece prin masina de doua ori impreuna cu ceapa tocata si calita 1 minut in untdelemn. La tocatura se adauga orezul spalat, sare, piper, patrunjel tocat si 5 linguri de apa rece. Se aleg 6 capatani de salata cu frunze mari, dar care se pot desface usor pana la mijloc. Se spala intregi. Se desfac toata frunzele, se pune la mijlocul capatanii o lingura de tocatura, se aduna frunzele stranse bine peste tocatura si se aseaza in cratita cu frunzele in jos si cu cotorul in sus. Se pune apa fiarta cat sa le cuprinda si se fierb bine acoperita circa 1 ora. Dupa 30 de minute se pot intoarce intr-o parte. Cand s-au fiert se pune smantana frecata cu faina si 2 linguri de apa rece, patrunjel sau marar tocat. Sosul trebuie sa cuprinda bine salata. Se lasa sa mai dea 2 - 3 clocote. Pentru aroma se pun si 2 - 3 catei de usturoi tocat.

Mere umplute:
  Ingrediente:
6 - 8 mere mari, 150 g smantana, lamaie, 1 lingurita cu varf faina, patrunjel, unt sau untdelemn, 150 g carne, 1 felie franzela, 1 ou, sare, piper, patrunjel, marar, 1 ceapa mica;
  Mod de preparare:
Carnea, franzela muiata in apa si bine stoarsa, ceapa tocata si calita 1 minut in untdelemn, se trec de doua ori prin masina de tocat. Se adauga oul crud, putina sare, un varf de cutit de piper si patrunjel tocat. Merele se curata de coaja, se scobeste miezul, se umplu cu tocatura si se aseaza in cratita cu 50 g sau 4 - 5 linguri untdelemn. Se infierbanta putin apoi se pune apa cat sa le cuprinda. Se pot pune si 3 - 4 linguri de vin. Se lasa sa fiarba 25 de minute apoi se pune faina frecata cu smantana si 2 linguri apa rece, patrunjel tocat. Se pune sare. Se lasa sa mai fiarba cateva minute pana se ingroase sosul.

Sarmale de peste:
  Ingrediente:
1 kg peste din care va ramane dupa ce se curata de cap, piele, oase circa 400 - 500 g, 1 ceapa mare, 1 varza acra de 1 kg, 1 varf de cutit de piper, 30 g slanina afumata sau 100 g ceafa afumata, 50 g orez, 1 lingura suc de rosii, 1 foaie de dafin, 20 boabe piper, 2 linguri untdelemn;
  Mod de preparare:
Pestele se curata de piele, se taie capul, se scot toate oasele. Carnea se trece prin masina cu slanina sau ceafa afumata si ceapa tocata si calita 2 minute in 2 - 3 linguri untdelemn. Se adauga sare, un varf de cutit de piper, marar tocat, orezul spalat si scurs. Se amesteca bine si se intind pe foaia de varza. Se fac sarmale. Deasupra sarmalelor se pune un strat de varza tocata mai subtire, foaia de dafin, piperul boabe, sucul de rosii si se fierb pana fierbe bine varza. Se pot consuma si reci.                    Top

Rosii umplute:
  Ingrediente:
150 g carne, 1 ceapa mica, 1 lingura orez, 1 ardei gras, sare, piper, patrunjel, 8 - 10 rosii mijlocii rotunde, ulei;
  Mod de preparare:
Carnea se trece de doua ori prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si calita 2 minute in 2 linguri de untdelemn si ardeiul taiat felii. Se adauga orezul si 4 linguri apa rece, patrunjel, putin piper macinat si sare. Rosiile se spala, li se taie un capacel in partea cu codita, se scoate miezul cu lingurita si se umple cu tocatura. Se aseaza capacelul. Se pun in cratita cu miezul de rosii, 4 - 5 linguri untdelemn si putina apa. Se acopera si se lasa sa fiarba incet 30 - 40 de minute. Sosul se leaga cu o lingurita de faina rasa frecata cu 1 - 2 linguri apa rece. Se lasa sa mai fiarba 2 minute apoi se servesc cu patrunjel tocat.

Chiftele marinate:
  Ingrediente:
1/4 kg carne, 50 g franzela, 1 ceapa mica, 3 catei usturoi, 1 ou, sare, piper, 3 - 4 dl suc de rosii, 1 foaie de dafin, faina, untdelemn, marar;
  Mod de preparare:
Carnea se trece prin masina de tocat impreuna cu ceapa tocata si calita 2 minute in 2 linguri untdelemn, franzela muiata in apa si bine stoarsa si usturoiul. Se adauga oul crud, un varf de lingurita sare, un varf de cutit piper, marar si patrunjel tocat. Se amesteca bine, apoi se ia cate o lingurita din compozitie, se pune pe o foaie de nailon presarata cu faina si se da forma rotunda. Se pun intr-o cratita unsa cu untdelemn. Dupa ce sunt gata se stropesc cu untdelemn. Se dau la cuptor 30 - 40 de minute adaugand cate o lingura apa ca sa nu se arda sosul. Cand sunt rumenite putin se pune bulion si putina apa ca sa se formeze un sos care sa cuprinda chiftelele. Se pune o foaie de dafin, marar sau patrunjel tocat. Se mai lasa 5 minute la cuptor.

Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii de retete culinare:

Retete culinare:
» retete de ciorbe, retete de supe, gustari calde, gustari reci;
» mancaruri gatite, retete de fripturi, muraturi, deserturi;

Cunoasteti alte retete de ciorbe, supe, retete de fripturi, mancaruri gatite, gustari calde, gustari reci, retete pentru desert, retete pentru muraturi, din traditia populara, care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste retete culinare pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.

RECOMANDAM


PUBLICITATE




VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      23.Sep.2014

Ziua:266101 ramase
Saptamana:3913 ramase
Luna:93 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Carte de bucate romanesti, bucataria traditionala, retete culinare, mancaruri gatite, ostropel, mancare de vinete, dovlecei la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT