Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATE



MENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Gustari calde, retete culinare, carte de bucate, gastronomie
Retete culinare, gustari calde, casacaval pane, omlete, pizza, galuste romane


Pasteta de pui:
  Ingrediente:
300 g ficat de pui, 500 g carne de pui (pulpe si piept), 1 ceapa, 2 morcovi, 1 pastarnac, piper boabe, ienibahar, 1 - 2 foi de dafin, 100 g unt, 2 - 3 oua, sare, piper, verdeata;
  Mod de preparare:
Carnea de pui se curata, se spala si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa clocoteasca se adauga morcovii, ceapa si pastarnacul, toate legumele fiind taiate sferturi. Se adauga cateva boabe de piper, ienibahar si foi de dafin. Se lasa sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase. Se scurge supa si se alege carnea. Se pastreaza o ceasca de supa, iar in restul de supa se fierbe ficatul. Carnea fiarta se da prin masina de tocat, se amesteca cu untul frecat spuma, ficatul taiat cubulete, ouale batute, cateva linguri de supa si condimente dupa gust. Se pune compozitia intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit, in cuptorul incins, 30 - 35 de minute. Se rastoarna si se serveste cu cornuri proaspete.

Cascaval pane:
  Mod de preparare:
Cascavalul se taie felii de 2 cm grosime. Feliile se dau prin lapte, faina, ou si pesmet si se prajesc in unt sau untdelemn. Daca albusul se bate spuma si apoi se amesteca cu galbenusul, se obtine o crusta mai frumoasa si cascavalul va fi ca o crema. Se serveste imediat.

Galuste romane:
  Ingrediente:
500 ml lapte, 4 linguri gris, 100 g parmezan, 2 oua, 200 g smantana;
  Mod de preparare:
Laptele se pune la foc si cand clocoteste se adauga grisul, amestecand mereu sa nu se faca cocoloase pana se ingroase circa 10 minute.Cand este aproape rece se pune parmezanul, galbenusurile, putina sare si albusurile spuma. Se amesteca usor. Se ia cate o lingurita din compozitie, se trece prin faina sau pesmet, se da forma de bastonas turtit, de 2 cm grosime, 3 cm latime si 5 cm lungime. Se prajesc in tigaie in untdelemn. Se pun in graten cu smantana deasupra. Se dau la cuptor sa se incalzeasca 5 minute.

Cartofi frantuzesti:
  Ingrediente:
1/2 kg cartofi, 4 oua, 300 g smantana, 50 g unt, 1 lingura cu varf pesmet;
  Mod de preparare:
Cartofii se fierb cu coaja. Ouale se fierb tari. Se curata cartofii si ouale, si se aseaza in cratita unsa cu unt astfel: un rand de cartofi, se presara putina sare, apoi un rand de oua taiate felii. Cu lingurita se pune jumatate smantana, apoi iar cartofii, sare, oua, smantana. Deasupra se pune pesmetul rumenit 2 minute in unt si se imparte peste tot. Se dau la cuptor si se servesc fierbinti.

Franzelute umplute cu branza de vaci:
  Ingrediente:
6 franzelute mici, 1/4 kg branza de vaci, 1 ou, 1 dl lapte, 50 g unt, 200 g smantana;
  Mod de preparare:
Se taie un capac la franzelute, se scoate tot miezul si se stropeste cu lapte, apoi se amesteca bine cu branza de vaci maruntita cu furculita, galbenusul, untul moale, putina sare si albusul batut spuma. Se umplu franzelutele, se pune capacul, se aseaza intr-o tigaie unsa cu unt si se dau la cuptor sa se rumeneasca. Se servesc fierbinti cu smantana deasupra.                                                                                             Top

Jumari cu slanina afumata:
  Ingrediente:
3 - 4 oua, 30 - 50 g slanina afumata, 1 lingura smantana;
  Mod de preparare:
Slanina se taie felii subtiri si se prajeste in tigaie la foc nu prea mare. Se ia de pe foc si se adauga ouale batute cu smantana. Se amesteca repede. Se servesc cu salata.

Dovlecei la cuptor:
  Ingrediente:
10 - 12 dovlecei mici, 6 - 7 linguri untdelemn, 3 catei usturoi, 3 - 4 rosii, marar, patrunjel, sare;
  Mod de preparare:
Dovleceii necuratati de coaja se taie pe lungime, se calesc in untdelemn cu sare, piper, marar tocat pana se inmoaie, la foc mic, acoperiti. Cand sunt gata se pun deasupra felii de rosii si usturoi tocat. Se dau 10 minute la cuptor. Se serveste rece.

Carnaciori mexicani:
  Ingrediente:
4 perechi de carnati, 1 ceapa, 2 linguri ulei, 1 cutie mica pasta de rosii, sare, piper, 1 foaie de dafin, zahar;
  Mod de preparare:
Se curata invelisul de pe carnati si se prajesc in ulei. Se scot din tigaie si se pun pe o farfurie. In uleiul ramas, se prajeste ceapa tocata marunt, pasta de rosii, apa in cantitate dubla fata de pasta, se condimenteaza si se fierbe cateva minute, apoi se toarna peste carnati.

Sufleu de conopida:
  Ingrediente:
1 conopida de aproximativ 1 kg, 100 g smantana, 200 g cascaval, 2 oua, unt pentru uns tava, 1 lingura de pesmet;
  Mod de preparare:
Conopida se spala, se desface in buchetele medii si se pune la fiert. In timp ce fierbe se da cascavalul pe razatoare si se amesteca cu smantana si condimentele. Apoi se adauga ouale si se amesteca pana devine o pasta mai lichida. Tava se unge cu unt si pesmet. Conopida fiarta se pune in tava si peste ea se toarna compozitia. Se da la cuptor la foc potrivit si este gata cand cascavalul prinde o crusta aurie. Se poate servi cu garnitura sau ca aperitiv.

Omleta - pizza:
  Ingrediente:
3 - 4 cartofi, 1 ardei gras, 4 oua, 5 - 6 felii de salam, 100 g branza, sare, piper, ulei, patrunjel verde tocat;
  Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie pai. Se pun la prajit. Pana se fac, radem branza intr-un castron, punem ardeiul si salamul taiat bucatele, ouale si amestecam compozitia. Adaugam sare si piper dupa gust. Cand s-au prajit cartofii, ii scoatem si ii punem intr-o tigaie de teflon, dar fara sa mai punem ulei. Se pune tigaia pe foc si asteptam pana ce cartofii incep sa sfaraie. Turnam compozitia preparata inainte si amestecam pana cand omleta se incheaga. Deasupra se presara patrunjel tocat.

Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii de retete culinare:

Retete culinare:
» retete de ciorbe, retete de supe, gustari calde, gustari reci;
» mancaruri gatite, retete de fripturi, muraturi, deserturi;

Cunoasteti alte retete de ciorbe, supe, retete de fripturi, mancaruri gatite, gustari calde, gustari reci, retete pentru desert, retete pentru muraturi, din traditia populara, care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste retete culinare pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.

RECOMANDAM


PUBLICITATE




VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      21.Aug.2014

Ziua:233134 ramase
Saptamana:3418 ramase
Luna:84 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Carte de bucate romanesti, bucataria traditionala, retete culinare, gustari calde, omlete, galuste romane, gustarica, cascaval pane, la util21.ro
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT