Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATE



MENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Desert, retete de torturi si prajituri, retete culinare, carte de bucate
Retete de torturi si prajituri, desert

Betisoare crocante:
  Ingrediente:
2 oua intregi, 1 l untdelemn, 150 g zahar pudra, 300 g faina, 1 varf de cutit sare fina, coaja de lamaie, vanilie;
  Mod de preparare:
Ouale intregi se freaca cu zaharul pudra, apoi cu sarea, coaja de lamaie si vanilia. Untdelemnul se adauga treptat ca la maioneza, apoi faina. Se amesteca bine toate, apoi se intinde o foaie cat se poate de subtire. Se taie in fasii de 2/15 cm. Se coc la foc potrivit.

Turtite cu nuci:
  Ingrediente:
100 g unt, 100 g faina, 50 g nuci macinate, 50 g zahar pudra, 1 lingura rom, 1 varf de cutit sare fina, vanilie, marmelada;
  Mod de preparare:
Untul se freaca spuma 2 - 3 minute cu zaharul, romul, vanilia si sarea. Se pune apoi faina amestecata cu nucile macinate si se amesteca fara sa se framante. Se da la rece, apoi se intinde o foaie groasa de 1/2 cm. Se taie cu paharul de lichior trecut prin faina. Se coc in tava la foc moale. Reci, se lipesc cate doua cu marmelada.

Pilule de cacao:
  Ingrediente:
2 albusuri, 150 g zahar pudra, 1 lingura zeama de lamaie, 150 g nuci, 1 lingura cacao, 1 lingura rom, vanilie;
  Mod de preparare:
Albusul se freaca cu zaharul si zeama de lamaie 5 minute pana se albeste, fara sa se intareasca. Se adauga apoi nucile sau alunele macinate, cacaua, romul, vanilia. Se ia cu varful linguritei din compozitie, cam cat o aluna. Se pune pe o foaie de material plastic preasarata cu zahar pudra sau nuci macinate; se fac globulete rotunde, care se turtesc ca niste monezi. Se aseaza pe dosul tavii acoperita cu hartie alba si se coc la foc moale cu usa cuptorului complet deschisa, ca sa se usuce.

Globulete cu dulceata:
  Ingrediente:
250 g faina, 150 g unt, 100 g zahar pudra, 3 galbenusuri, coaja de lamaie, 1 varf de cutit sare fina, 50 g nuci macinate, 3 linguri rom;
  Mod de preparare:
Untul se freaca 2 minute cu zaharul intr-un castron. Se adauga pe rand galbenusurile, amestecand bine, romul, sarea, coaja de lamaie si faina. Se amesteca toate fara sa se framante. Se lasa la rece o ora. Se ia apoi cate o bucata din aluat, se suceste sul de grosimea degetului mic, pe masa presarata cu putina faina. Se taie apoi bucati egale de 2 cm. Bucatile se sucesc ca niste bile sub palma. Se apasa cu degetul la mijloc ca sa se formeze o gropita. Se ung cu albus. Se trec cu partea de deasupra prin nuca macinata. Se coc la foc potrivit fara sa se rumeneasca. Cand sunt coapte se pune in gropita o boaba din dulceata de visine sau cirese.

Covrigei cu lamaie:
  Ingrediente:
160 g faina, 50 g unt, 100 g zahar, 50 g nuci macinate, coaja rasa de lamaie si zeama de la 1 lamaie, 1 varf cutit sare;
  Mod de preparare:
Untul moale se freaca 2 minute cu zaharul intr-un castron. Se adauga coaja de lamaie rasa, 4 linguri zeama de lamaie si sare. Se amesteca bine, apoi se pune faina cu nucile macinate. Se da la rece o ora. Se ia apoi cate o bucatica din coca, se suceste pe masa presarata cu faina in suluri ca macaroanele de groase. Se taie in lungime de 8 - 10 cm si se rasucesc in forma de opt. Se aseaza in tava si se coc la foc moale 15 minute. Se trec fierbinti prin zahar vanilat.

Tort bezea cu frisca:
  Ingrediente:
4 albusuri, 250 g zahar, 1 lingura zeama de lamaie, 1 kg frisca batuta spuma, 100 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat;
  Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul tos si zeama de lamaie. Se bate pana se intareste albusul, apoi se bate in continuare 10 minute pe un vas cu apa clocotita; se ia de pe foc si se mai bate 5 minute. Se taie trei cercuri din hartie alba, dupa marimea fundului de la forma de tort. Se unge fundul formei cu margarina si se aseaza hartia. Peste hartie se pune 1/3 din compozitie, se intinde uniform si se da la cuptor la foc moale, cu usa cuptorului deschisa. Se lasa la cuptor 30 de minute. Se imparte compozitia de la inceput pe toate trei discurile de hartie asezate pe tavi pana le vine randul la copt. Nu se suprapun decat complet reci si uscate. Cand se aranjeaza tortul se scoate hartia se aseaza pe un platou si se unge cu 1/2 kg frisca deasupra si lateral. Se da la frigider. Blaturile de bezea se pot suprapune cu orice crema de tort, si se orneaza numai deasupra cu frisca.

Budinca de lamaie sau portocala:
  Ingrediente:
1/4 kg smantana, 3 oua, 1/2 lamaie sau portocala, 50 g faina, 100 g zahar;
  Mod de preparare:
Smantana groasa se amesteca cu galbenusurile si putina sare, si coaja rasa de la lamaie sau portocala. Albusurile se bat spuma tare, se pune zaharul si o lingura zeama de lamaie sau portocala si se bat pana se intareste din nou albusul. Se adauga la smantana cu faina si se amesteca usor. Se toarna intr-o cratita de 1 l unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet. Se da la cuptorul bine incins 30 de minute. Cand se scoate din cuptor, se lasa 3 - 4 minute in forma. Se trece cu cutitul pe margine, se pune platoul deasupra si se rastoarna. Se pudreaza cu zahar si se serveste calda sau rece.

Sufleu de visine sau cirese:
  Ingrediente:
3 albusuri, 100 g zahar, 2 linguri cu varf pesmet, 1/4 kg visine, vanilie sau zahar vanilat;
  Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma tare, se adauga 4 linguri zahar tos si se bate pana se intaresc din nou. Visinele se rup in jumatate, se scoate samburele, si se presara cu pesmetul, apoi se adauga in spuma batuta cu un praf de zahar vanilat. Se toarna imediat in cratita de 1 l, unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet. Se da la cuptorul fierbinte si se coace 20 de minute. Dupa ce e gata se mai lasa cateva minute sa se raceasca, apoi se rastoarna, se pudreaza cu zahar si se serveste calda sau rece.                                               Top

Parfeu de zmeura sau alte fructe, fara gelatina:
  Ingrediente:
1 ou, 150 g zahar, 200 g zmeura, 1 pachet zahar vanilat, 100 g frisca batuta spuma, 1 lingurita rom;
  Mod de preparare:
Un albus se bate spuma tare, se pune 100 g zahar tos, se bate pana se intareste, apoi 100 g zmeura si se bate din nou pana se intareste. Galbenusul se amesteca cu 100 g zmeura si 50 g zahar pe un vas cu apa clocotita 10 minute ca sa se lege. Se pune un pachet zahar vanilat si se raceste pe un vas cu apa rece, apoi se amesteca usor cu albusul batut spuma si pe urma cu 100 g frisca batuta spuma si o lingurita de rom. Se pune in pahare de sampanie, se da la frigider si se serveste rece.

Sufleu din gemuri:
  Ingrediente:
1 albus, 2 linguri zahar tos, 1 lingurita cu varf gem de fructe (cel mai indicat ar fi cel de caise), 100 g frisca batuta spuma, zahar vanilat;
  Mod de preparare:
Albusul se bate spuma. Se pune zaharul tos si se bate pana se intareste din nou. Se adauga gemul, se bate din nou pana se intareste si se amesteca usor cu frisca si vanilia. Se pune in pahare si se da la rece.

Papanasi fierti din branza de vaci:
  Ingrediente:
1/4 branza de vaci, 1 ou, 1 lingura rasa gris, 1 lingurita faina, coaja rasa de lamaie, zahar, vanilie, unt, smantana;
  Mod de preparare:
Branza de vaci se marunteste bine cu furculita impreuna cu oul, grisul, faina, putina coaja de lamaie, ca sa fie ca o crema. Se ia cate o lingurita din compozitie, se pune pe o foaie de plastic presarata cu faina si se da forma rotunda. Cand sunt gata se fierb in apa clocotita in cratita de 2 l mai mult de jumatate cu apa si o lingurita sare. Se pune capacul si dupa ce dau in clocot se fierb la foc mic 6 minute. Se scot si se aseaza intr-un graten, scurse bine de apa. Se pune peste ele bucatele de unt si smantana. Se servesc calde pudrate cu zahar.

Cornulete dospite pentru cafea cu lapte:
  Ingrediente:
1/2 kg faina, 20 g drojdie, 2 galbenusuri, 100 g unt, 100 g zahar, scortisoara, coaja de lamaie, 50 g untdelemn, sare, 3 dl lapte, vanilie;
  Mod de preparare:
Drojdia se freaca cu o lingura zahar pana se topeste. Se adauga jumatate de lingurita sare, galbenusurile, uleiul, amestecand mereu, coaja de lamaie, jumatate din lapte, apoi faina. Se framanta un aluat, care se poate lucra bine pe masa. Se adauga lapte cat e nevoie. Se framanta cateva minute apoi se lasa sa creasca 30 de minute la cald. In acest timp se freaca untul spuma cu zaharul si vanilia. Se intinde aluatul in forma dreptunghiulara de 1/2 cm grosime, se unge cu untul frecat si se taie patrate de 10/10 cm. Se ruleaza in forma de cornuri, incepand de la un colt la altul. Se aseaza in tava, si se mai lasa sa creasca 30 de minute. Se ung cu albus si se coc la foc potrivit 20 de minute.                                                                                                             Top

Chec la rece:
  Ingrediente:
2 oua intregi, 1/4 kg zahar pudra, 80 g cacao, 200 g nuci sau alune, 100 g stafide, 0,5 dl rom, 1/4 unt, vanilie;
  Mod de preparare:
Nucile sau alunele se pun in tava si se dau 10 minute la cuptor sa se prajeasca fara sa se rumeneasca. Se piseaza. Ouale intregi se freaca cu zaharul si cu cacaua, vanilia cam 15 minute ca sa se faca spuma. Se pun apoi nucile, stafidele cu romul si se oparesc toate cu untul clocotit, amestecand tot timpul. Se pune apoi in forma si se da la frigider sa se intareasca.

Chec cu miere:
  Ingrediente:
4 oua, 100 g zahar tos, 300 g faina, 50 g nuci, 100 g unt, 1/4 kg miere, 1/2 lamaie, scortisoara, cuisoare, 1 praf de copt, sare;
  Mod de preparare:
Se unge o forma de cozonac cu unt sau margarina si se tapeteaza cu faina. Mierea se incalzeste cu untul si se lasa sa se raceasca. Faina se amesteca cu nucile taiate felii cu cutitul, 1/2 lingurita scortisoara, un varf de cutit cuisoare pisate, un varf de cutit sare, praful de copt, putin coaja rasa de lamaie. Albusurile se bat spuma, se pune zaharul tos si o lingura zeama de lamaie. Se bat in continuarea pana se intareste. Se adauga galbenusurile, apoi se bat pana se amesteca. Se adauga untul cu mierea si faina cu celelalte ingrediente si se amesteca. Se pune in forma si se da la cuptorul incalzit inainte cu 30 de minute. Se coace la foc potrivit.

Placinta cu visine, cirese, caise, intoarsa:
  Ingrediente:
200 g unt, 1 kg fructe, 6 oua, 6 linguri faina, 8 linguri zahar, vanilie, lamaie;
  Mod de preparare:
Se unge o tava mare cu tot untul la baza si pe margini. Se pun toate fructele in tava, curatate de samburi si peste ele compozitia de pandispan. Albusurile se bat spuma tare, se pune zaharul tos si o lingura zeama de lamaie. Se bat in continuare pana se intareste. Se pune coaja de lamaie, vanilia si galbenusurile, se bat putin, apoi faina. Se amesteca usor apoi se pune peste fructe. Se pune la cuptorul cald, la foc potrivit circa 30 de minute. Cand este gata se scoate si se lasa in tava 5 minute, apoi se pune o planseta deasupra si se rastoarna. Fructele vor fi deasupra. Se pudreaza cu zahar si vanilie.

Prajitura cu FANTA de portocale:
  Ingrediente:
Blat: 6 oua, coaja de lamaie, 6 linguri zahar, 4 linguri ulei, 1 praf de copt, 4 linguri faina; Crema: 2 l Fanta de portocale, 3 plicuri budinca de vanilie;
  Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma. Se adauga pe rand cele 6 linguri de zahar. Se amesteca bine, dupa care se adauga cele 6 galbenusuri frecate cu putina sare. Se incorporeaza faina, uleiul, coaja de lamaie si praful de copt stins in prealabil cu putina apa minerala sau zeama de lamaie. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina. Din 1,5 l de Fanta si cele 3 plicuri de budinca de vanilie se prepara crema conform instructiunilor de pe plic (laptele este inlocuit de Fanta). Se lasa sa se raceasca. Se toarna peste pandispanul obtinut in tava, dupa ce acesta a fost insiropat in prealabil cu 0,5 l Fanta. Se orneaza cu fructe. Se serveste rece.                                                                                                   Top

Briose cu fructe de padure:
  Ingrediente:
125 g unt, 125 g zahar pudra, 1 pachet zahar vanilat, 3 oua, 250 g faina, 1 pachet praf de copt, 2 - 3 linguri lapte, 500 g fructe de padure, 50 g migdale sau nuci, 200 ml frisca pentru ornat, 200 g fructe de padure pentru ornat;
  Mod de preparare:
Se incinge cuptorul. Fructele de padure se spala si se lasa sa se usuce. Se freaca untul cu zaharul vanilat. Se adauga pe rand ouale, apoi faina amestecata cu praful de copt, laptele, migdalele si fructele. Se amesteca pana se omogenizeaza si se pune in formele pentru copt. Briosele se coc in cuptorul incins, la foc potrivit 20 - 25 de minute. Se lasa sa se raceasca si se orneaza cu frisca si fructe proaspete.

Bomboane cu visine:
  Ingrediente:
80 visine din visinata, 200 g biscuiti simpli, 200 g nuci, 5 - 6 linguri rom, 2 linguri zahar pudra, 1 lingura cacao, 2 - 3 linguri gem de caise, 100 g nuca de cocos;
  Mod de preparare:
Visinele se scurg si se lasa 2 - 3 ore pe o hartie absorbanta. Nucile se usuca in cuptor si se trec prin masina de tocat. Se macina apoi si biscuitii si se amesteca cu nucile. Zaharul se dizova in rom si se toarna peste nucile si biscuitii pisati. Se adauga gemul, cacaua cernuta si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca rezulta o compozitie prea tare, se mai pot adauga 1 - 2 linguri de rom sau visinata. Visinele se acopera cu aceasta compozitie si se modeleaza ca niste perisoare mai mici. Se trec prin nuca de cocos si se pun pe un platou sa se usuce.

Piersici umplute cu migdale:
  Ingrediente:
8 piersici, 150 g migdale, alune sau nuci, 50 g fulgi de nuca de cocos, 200 - 300 ml frisca, o lingura miere de albine, 1 strugure;
  Mod de preparare:
Se aleg piersici coapte, care se curata usor de samburi. Fructele de spala si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Piersicile se taie in doua si se curata de samburi, iar strugurii se rup din ciorchine. Migdalele se toaca marunt si se amesteca cu frisca batuta si cu fulgii de nuca de cocos. In fiecare jumatate de piersica se pun cateva picaturi de miere, apoi cate o lingurita de frisca cu migdale si nuca de cocos. Se orneaza cu boabe de struguri si se lasa 30 de minute la rece, apoi se pot servi.

Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii de retete culinare:

Retete culinare:
» retete de ciorbe, retete de supe, gustari calde, gustari reci;
» mancaruri gatite, retete de fripturi, muraturi, deserturi;

Cunoasteti alte retete de ciorbe, supe, retete de fripturi, mancaruri gatite, gustari calde, gustari reci, retete pentru desert, retete pentru muraturi, din traditia populara, care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste retete culinare pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.

RECOMANDAM


PUBLICITATE




VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      23.Jul.2014

Ziua:204163 ramase
Saptamana:3022 ramase
Luna:75 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Carte de bucate romanesti, bucataria traditionala, retete culinare, deserturi, retete de prajituri, retete de torturi, prajiturici, la util21.ro.
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT