Home         Oferim publicitate         Firme pe internet         Anunturi pe internet         Login

RECOMANDAM


PUBLICITATE



MENIU RAPID


Conducerea statului


TOP PORTAL


TOP MOTOR CAUTARE


SANATATE SFATURI


RECOMANDAM

Retete culinare, retete de ciorba, ciorba de perisoare, ciorba de burta
Retete culinare: ciorba de perisoare, ciorba de burta, ciorba de fasole verde


Ciorba de perisoare:
  Ingrediente:
1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, 1 ceapa mijlocie, 1 ardei, 1 - 2 rosii, 1/4 l zeama de varza, bors sau zeama de lamaie, leustean;
  Pentru perisoare:
150 g carne de porc slaba sau amestecata cu vitel, 1 lingurita orez, 1 ou, sare, piper, 1 lingurita ceapa, untdelemn;
  Mod de preparare:
morcovul, patrunjelul, telina, ceapa se rad prin razatoarea mare si se calesc in 3 linguri untdelemn, pentru 2 minute. Se pun apoi 2 l de apa si oasele de la carne. Dupa 30 de minute se pun perisoarele, ardeiul si rosiile. Carnea se trece de doua ori prin masina cu o lingurita ceapa rasa calita in o lingura untdelemn pentru 1 minut. La tocatura se adauga orezul, oul crud, sare, un varf de cutit de piper, marar sau patrunjel tocat. Se amesteca bine, apoi se ia cu lingurita din compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se da forma rotunda si se pune repede in supa clocotinda. Cand toate sunt gata se lasa sa fiarba 30 de minute, apoi se pune borsul sau alta acreala dupa gust. Se lasa sa dea cateva clocote. Se ia apoi de pe foc, se pune sare, patrunjel si leustean tocat.

Ciorba de burta:
  Ingrediente:
1/2 burta curatata, 1/2 zarzavat de supa, 3 - 4 catei de usturoi, lamaie, 1 galbenus, 150 g smantana, patrunjel, leustean, marar;
  Mod de preparare:
se curata stomacul de vaca sau de vitel de membrana care-l captuseste pe dinauntru. Membrana se desprinde cu mana, punand cate putina sare si numai partea fibroasa din exterior care ramane se mananca. Dupa ce se curata, burta se spala de mai multe ori. Se pune la fiert cu 3 l apa rece. Cand clocoteste se pune zarzavatul taiat sferturi. Se fierbe 3 - 4 ore la foc mic. Cand este fiarta, burta se scoate din supa si se taie ca fideaua subtire, de 3 - 4 cm lungime. Se adauga usturoiul tocat marunt, patrunjel, marar, leustean si sare. Se drege cu galbenus si smantana, batuta cu o lingura apa rece.

Ciorba de varza alba:
  Ingrediente:
300 - 400 g carne osoasa de rata, gasca, porc, 1 morcov, 1 patrunjel, 200 g telina, 1 ceapa mijlocie, 1 varza mica (1/2 kg), 1 ardei, 1 rosie, 1/4 l bors sau zeama de la muraturi, marar;
  Mod de preparare:
Carnea se pune la fiert cu 3 l apa rece si putina sare. Zarzavatul ras prin razatoarea mare se caleste 2 minute impreuna cu ceapa in 2 linguri untdelemn, apoi se pune la supa. Cand carnea este pe jumatate fiarta se pune varza taiata ca fideaua si ardeiul gras taiat felii. Dupa ce au fiert toate se pune rosia taiata felii si se acreste dupa gust. Se pune sare si se mai fierbe cateva clocote. Se pune putin cimbru si marar.

Ciorba de fasole verde:
  Ingrediente:
1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1/2 kg fasole verde, 1 ardei, 1/2 kg rosii, patrunjel verde, 1 frunza de telina, untdelemn, sare;
  Mod de preparare:
morcovul, patrunjelul, ceapa se rad prin razatoarea marea, se calesc 2 minute in 3 linguri untdelemn, apoi se stinge cu 2 l apa calda. Cand apa clocoteste se pune fasolea curatata la capete si rupta in 2 - 3 bucati si ardeiul. Dupa ce fierb toate, se pune bulionul din rosiile fierte separat si strecurate. Se da in 2 - 3 clocote, se adauga sare si se serveste cu patrunjel si o mica frunza de telina, tocate.                                           Top

Ciorba de sfecla:
  Ingrediente:
1/2 kg sfecla rosie, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa, 1/4 l bors, untdelemn, leustean, patrunjel, 2 cartofi;
  Mod de preparare:
zarzavatul si ceapa se rad prin razatoarea mare si se inabuse in 3 linguri untdelemn, 2 minute. Se stinge cu 2 l apa si se fierbe 30 de minute. Apoi, se adauga sfecla rosie curatata si rasa prin razatoarea mare si cartofii taiati cubulete. Cand toate sunt fierte se acreste cu bors sau zeama de lamaie. Se adauga patrunjel si leustean.

Ciorba de miel:
  Ingrediente:
cap si maruntaie de miel, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa mica, 1 lingura orez, 1 galbenus, 150 g smantana, 1/4 l bors sau zeama de lamaie, tarhon;
  Mod de preparare:
capul de miel se curata bine in partea nasului, se taie urechile si varful botului. Se spala bine si in gura. Se poate parli putin la flacara. Se spala, se taie bucatele. Capul se lasa intreg sau jumatate, si se pune la fiert cu 3 l apa rece. Cand clocoteste se pune zarzavatul taiat marunt si putina sare. Dupa 20 de minute se pune 1 lingura de orez. Dupa o ora se acreste cu zeama de lamaie sau bors, dupa gust. Se drege imediat ce s-a luat de pe foc cu galbenus si smantana batute cu o lingura de apa rece. La sfarsit se pune tarhon si sare dupa gust.

Ciorba de potroace:
  Ingrediente:
400 - 500 g carne osoasa de curcan sau de gaina grasa, morcov, patrunjel, telina, 1 ceapa, 1 lingura orez, zeama de varza, 1 ou, 150 g smantana, leustean, patrunjel, sare, piper;
  Mod de preparare:
carnea taiata bucati se pune la fiert in 3 l apa rece si putina apa. Dupa ce fierbe se adauga zarzavatul ras prin razatoarea mare si ceapa taiata marunt. Cand sunt aproape fierte se pune o lingura de orez. Se fierbe 20 de minute. Se acreste apoi cu zeama de varza. Se fierbe inca cateva clocote, se ia de pe foc si se drege cu galbenusul frecat cu smantana si cu o lingura apa rece. Se pune leustean si un varf de cutit de piper.

Ciorba greceasca:
  Ingrediente:
maruntaie si partea osoasa de la un pui, 1 morcov, 1 patrunjel tocat, 1/2 telina, 1 ceapa mijlocie, 2 linguri cu varf orez, 1 lamaie, 1 galbenus, 150 g smantana;
  Mod de preparare:
Carnea de pui se taie bucatele si se pune la fiert in 3 l apa rece si sare. Cand clocoteste se pune zarzavatul taiat sferturi mici. Cand zarzavatul si carnea sunt fierte, se strecoara supa, se fierbe orezul in ea, apoi se pun bucatile de carne (fara zarzavat). Se pune sare si zeama de lamaie. Dupa ce s-a luat de pe foc se drege cu galbenusul si smantana amestecate cu o lingura apa rece si patrunjel tocat.

Top
Alte informatii pe care le gasiti in cadrul sectiunii de retete culinare:

Retete culinare:
» retete de ciorbe, retete de supe, gustari calde, gustari reci;
» mancaruri gatite, retete de fripturi, muraturi, deserturi;

Cunoasteti alte retete de ciorbe, supe, retete de fripturi, mancaruri gatite, gustari calde, gustari reci, retete pentru desert, retete pentru muraturi, din traditia populara, care nu sunt in baza noastra de date si doriti sa apara pe internet la aceasta sectiune? Trimiteti aceste retete culinare pe adresa de e-mail: util21@util21.ro si ne ocupam noi de restul.

RECOMANDAM


PUBLICITATE




VA RECOMANDAM


Website-uri similare

CALENDAR      30.Jul.2014

Ziua:211156 ramase
Saptamana:3121 ramase
Luna:75 ramase

RECLAMA TA

Limbi straine: English »» French »» Spanish »» Italian »» Portuguese »» German »» Russian »» Chinese »» Japanese

Carte de bucate romanesti, bucataria traditionala, retete culinare de ciorbe, ciorba de perisoare, ciorba de burta, ciorba de varza la util21.ro.
ACASA »  DESPRE NOI »  PUBLICITATE »  CONTACT